Menu

Blog

Εύκολος οδηγός για τη διαχείριση των ανταλλαγών Shopify για το κατάστημά σας

Ας το παραδεχτούμε: Οι ανταλλαγές προϊόντων είναι αναπόφευκτες για τους λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου και δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα. Έτσι, για να κρατήσετε τους πελάτες να επιστρέφουν, είναι σημαντικό να παρέχετε μια ομαλή διαδικασία ανταλλαγής. Και αυτό απαιτεί ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης ανταλλαγών του Shopify.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες του Shopify αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα: το Shopify δεν διαθέτει ένα αυτόματο ενσωματωμένο σύστημα διαδικασίας ανταλλαγής. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google αποκαλύπτει ότι υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές στην αγορά του Shopify για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Είναι αυτονόητο, ωστόσο, ότι δεν είναι όλα αυτά τα εργαλεία κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο.

Σας καλύπτουμε όταν πρόκειται να βρείτε την καλύτερη λύση ανταλλαγής. Αυτή η λίστα με τις 5 κορυφαίες εφαρμογές διαχείρισης ανταλλαγής καταρτίστηκε αναλύοντας τη βαθμολογία του app store, τις κριτικές των χρηστών, τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εφαρμογής και άλλες υποκειμενικές παραμέτρους.

Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση της καλύτερης λύσης ανταλλαγής για το κατάστημά σας.

  • Γραφείο βοήθειας Helplama
  • Returngo – Πύλη Επιστροφής & Ανταλλαγής
  • Ευτυχισμένες επιστροφές
  • Κέντρο Επιστροφών AfterShip
  • Επιστροφές βρόχου

5 Καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης ανταλλαγής Shopify που πρέπει να λάβετε υπόψη

Για να διευκολύνουμε τα πράγματα, συγκεντρώσαμε έναν κατάλογο με δημοφιλείς λύσεις του Shopify. Μπορεί να σας βοηθήσει με τη διαχείριση των ανταλλαγών για το κατάστημά σας.

Γραφείο βοήθειας Helplama

Ανταλλαγές Shopify

Πηγή: https://helpdesk.helplama.com/home/

Σε αντίθεση με πολλές λύσεις σε αυτόν τον κατάλογο, το Helplama Helpdesk δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη διαχείριση ανταλλαγών. Είναι μια λύση “όλα σε ένα” για όλες τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του Shopify. Οι εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης παραγγελιών και αυτοματοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου του Helplama Helpdesk μπορούν να είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής σας.

Για παράδειγμα, η αυτοματοποιημένη πύλη αυτοεξυπηρέτησης επιστροφών της Helplama επιτρέπει στους πελάτες σας να επιλέξουν τα είδη που θέλουν να επιστρέψουν ή να ανταλλάξουν. Και να δώσουν αυτόματα μια εντολή επιστροφής. Ταυτόχρονα, μπορεί να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία μάρκετινγκ/πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που ήδη χρησιμοποιείτε στην επιχείρησή σας.

Η πραγματική αξία του Helplama Helpdesk προέρχεται από τα εκτεταμένα χαρακτηριστικά υποστήριξης πελατών, σε συνδυασμό με τα φθηνά πακέτα τιμολόγησης. Πρόκειται για ένα πολυκαναλικό γραφείο βοήθειας σχεδιασμένο για ομάδες ηλεκτρονικού εμπορίου διαφόρων μεγεθών.

Κορυφαία χαρακτηριστικά:

  • Το Helplama Helpdesk περιλαμβάνει μια ποικιλία χαρακτηριστικών αυτοματοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου που συμβάλλουν στη μείωση των χειροκίνητων επαναλαμβανόμενων εργασιών.
  • Με ένα μόνο κλικ, οι πελάτες σας μπορούν εύκολα να κατεβάσουν ετικέτες επιστροφής.
  • Το Helplama Helpdesk είναι επίσης ένα από τα λίγα helpdesks που περιλαμβάνει μια αυτοματοποιημένη ενότητα εκπαίδευσης για την εκπαίδευση και τη δοκιμή των μελών της ομάδας σας.
  • Το γραφείο υποστήριξης θα παρακολουθεί τις παραγγελίες των πελατών όλο το εικοσιτετράωρο. Για να διασφαλιστεί ότι καμία δεν θα καθυστερήσει κατά την εκπλήρωση ή τη μεταφορά. Αυτό περιλαμβάνει και αυτόματες ειδοποιήσεις.

Σύνδεσμος εφαρμογής: https://helpdesk.helplama.com/home/

Returngo – Πύλη Επιστροφής & Ανταλλαγής (Συνολικές βαθμολογίες: 4/5⭐, 207 κριτικές)

Ανταλλαγή Shopify

Πηγή:https://apps.shopify.com/returngo

Το Returngo – Return & Exchange Portal είναι μια ολοκληρωμένη λύση για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής στο Shopify. Με προσαρμόσιμες ροές εργασίας που μπορούν να αυτοματοποιήσουν εργασίες όπως η εκτύπωση ετικετών αποστολής, η παρακολούθηση αποστολών ανταλλαγής και πολλά άλλα.

Το καλύτερο μέρος της εφαρμογής Returngo – Return & Exchange Portal είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμόσιμη πύλη επιστροφής για να κάνετε την επιστροφή των προϊόντων πιο εύκολη για τους πελάτες σας. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε προσαρμοσμένους κανόνες και καταστάσεις επιστροφών, να στέλνετε αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες και να παρακολουθείτε τις ανταλλαγές, τις επιστροφές και τις επιστροφές χρημάτων.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές προϊόντων ή την πίστωση του καταστήματος αντί για επιστροφές και επιστροφές. Αυτό είναι εφικτό με μια λύση πίστωσης καταστήματος που είναι άμεσα ενσωματωμένη στο κατάστημά σας.

Κορυφαία χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργήστε μια επώνυμη πύλη αυτοεξυπηρέτησης επιστροφής, ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν εύκολα την κατάσταση των αιτημάτων ανταλλαγής τους.
  • Στο πλαίσιο της πολιτικής του καταστήματός σας, δημιουργήστε προσαρμοσμένους κανόνες, προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, λύσεις και λόγους ανταλλαγής.
  • Η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης Return Score, ο οποίος δημιουργεί μια ποικιλία εναλλακτικών λύσεων για τις επιστροφές χρημάτων, από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι πελάτες σας.
  • Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια ειδική ομάδα υποστήριξης που είναι πάντα διαθέσιμη για να σας βοηθήσει στη διαμόρφωση της πύλης σας και στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης των ανταλλαγών σας.

Σύνδεσμος εφαρμογής: https://apps.shopify.com/returngo

Happy Returns (Συνολική βαθμολογία: 4/5⭐, 9 κριτικές)

Το Happy Returns είναι μια πλατφόρμα εμπειρίας μετά την αγορά. Η οποία στοχεύει στη βελτίωση πολλαπλών πτυχών της διαδικασίας μετά την αγορά ενός καταστήματος, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των ανταλλαγών. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Happy Returns είναι η δυνατότητα ανταλλαγών με ένα κλικ. Η οποία προωθεί αυτόματα μια πρόταση ανταλλαγής στους πελάτες σας με βάση τον λόγο επιστροφής και το επίπεδο αποθέματος.

Το Happy Returns παρέχει επίσης μια προσαρμόσιμη πύλη επιστροφών με μηνύματα επιβεβαίωσης, ένα ευρύ φάσμα κανόνων πολιτικής και αυτοματισμούς που σας βοηθούν στη διαδικασία ανταλλαγής. Τέλος, το Happy Returns διασφαλίζει ότι όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο στο λογαριασμό σας στο Shopify και στον πίνακα ελέγχου Happy Returns.

Κορυφαία χαρακτηριστικά:

  • Το Happy Returns περιλαμβάνει ισχυρά χαρακτηριστικά παρακολούθησης και υποβολής εκθέσεων. Που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε εύκολα τα αποθέματα, να διαχειρίζεστε τις ανταλλαγές, να παρακολουθείτε την κατάσταση και πολλά άλλα.
  • Μπορούν εύκολα να οριστούν προσαρμοσμένα παράθυρα ανταλλαγής/επιστροφής και κανόνες πολιτικής για συγκεκριμένα είδη, προσφορές, αργίες ή τελικές πωλήσεις.
  • Δημιουργήστε μια απλή εμπειρία διεθνών ανταλλαγών με πολλαπλές γλώσσες, προτιμώμενο μεταφορέα ανάλογα με την τοποθεσία κ.ο.κ.
  • Η εφαρμογή σάς παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 4.000 τοποθεσίες με προσωπική παράδοση σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πελάτες σας μπορούν να παραδίδουν τα αντικείμενά τους χωρίς ετικέτα.

Σύνδεσμος εφαρμογής: https://apps.shopify.com/happyreturns

AfterShip Returns Center (Συνολικές βαθμολογίες: 4.6/5⭐, 1807 κριτικές)

Πηγή:https://apps.shopify.com/returns-center-by-aftership

Το AfterShip Returns Center είναι μια γνωστή πλατφόρμα που παρέχει όλα όσα θα μπορούσατε να θέλετε από μια λύση διαχείρισης ανταλλαγών, καθώς και μερικά νέα χαρακτηριστικά. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει τυποποιημένα χαρακτηριστικά διαχείρισης ανταλλαγών, όπως επώνυμες πύλες ανταλλαγών, ετικέτες αποστολής κατά παραγγελία και κωδικούς QR για τους πελάτες, καθώς και κανόνες για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής.

Θα ανακαλύψετε επίσης ότι το AfterShip Returns Center περιλαμβάνει επαρκή εργαλεία για τη διαχείριση όχι μόνο των ανταλλαγών, αλλά και ολόκληρου του συστήματος επιστροφών σας. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά όλα τα αιτήματα ανταλλαγής, να στέλνετε επώνυμες επικοινωνίες, να ενσωματώνεστε με δημοφιλείς μεταφορείς και πολλά άλλα.

Ένα άλλο ελκυστικό χαρακτηριστικό του AfterShip είναι η λεπτομερής υποβολή εκθέσεων. Η οποία προορίζεται να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ανταλλαγής, καθώς και την εμπειρία του πελάτη με τα προϊόντα σας.

Κορυφαία χαρακτηριστικά:

  • Οι πελάτες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να επιλέξουν αυτόματα μια μέθοδο ανταλλαγής με καθορισμένες τιμές αποστολής με βάση τη χώρα, την περιοχή, τον τύπο του προϊόντος, την ετικέτα, την ανάλυση και τον λόγο.
  • Διευκολύνετε τις ανταλλαγές των πελατών σας, δημιουργώντας αυτόματα ή φορτώνοντας χειροκίνητα προπληρωμένες ετικέτες.
  • Ρυθμίστε επώνυμες ειδοποιήσεις γρήγορα και εύκολα για να κρατάτε τους πελάτες δεσμευμένους με απρόσκοπτες ενημερώσεις μετά την αγορά.
  • Η εφαρμογή μειώνει τις χειροκίνητες εργασίες ενημερώνοντας αυτόματα την κατάσταση ανταλλαγής των εντολών βάσει προκαθορισμένων κανόνων.

Σύνδεσμος εφαρμογής: https://apps.shopify.com/returns-center-by-aftership

Loop Returns (Συνολική βαθμολογία: 4.5/5⭐, 15 κριτικές)

Το Loop Returns είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εκπλήρωσης ανταλλαγών/επιστροφών που μπορεί να διαχειριστεί τις ανταλλαγές για το κατάστημά σας στο Shopify. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η λύση αυτή ξεχώρισε μέσα στη θάλασσα των λύσεων διαχείρισης ανταλλαγών είναι ότι υιοθετεί μια προσέγγιση που δεν επηρεάζει τη διαχείριση των ανταλλαγών.

Το Loop Returns παρέχει ένα πλήθος λειτουργιών εκπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας μιας επώνυμης πύλης για τη διαχείριση αιτημάτων ανταλλαγής/επιστροφής, κανόνων/εκκινητών αυτοματισμού, δημιουργίας ετικετών επιστροφής, ειδοποιήσεων μέσω email και πολλά άλλα.

Όλα αυτά συσκευάζονται σε μια εφαρμογή επιστροφής και ανταλλαγής. Η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στους κανόνες και τις πολιτικές της εταιρείας σας. Έτσι, αν αναζητάτε μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση ανταλλαγών και επιστροφών, το Loop Returns είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Κορυφαία χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργήστε μια επώνυμη πύλη που χειρίζεται αυτόματα τις ανταλλαγές και τις επιστροφές, καθώς το Loop returns επιβάλλει αυτόματα τους κανόνες της προσαρμοσμένης πολιτικής σας.
  • Τα χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης της πλατφόρμας επιτρέπουν στην ομάδα υποστήριξης πελατών σας να διαχειρίζεται ανταλλαγές σε κλίμακα, ενώ παράλληλα παραμένουν σίγουροι ότι οι ανταλλαγές διεκπεραιώνονται στο παρασκήνιο με ευκολία.
  • Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως μια προηγμένη σουίτα αναφορών, ρυθμιζόμενο τέλος χειρισμού, διαμορφώσιμα παράθυρα επιστροφής, πιο έξυπνη προσαρμογή σε εκπτώσεις και ούτω καθεξής.
  • Το Loop συνδέει απρόσκοπτα το κατάστημά σας Shopify με τον φυσικό κόσμο, επιτρέποντας στους πελάτες σας να επιστρέφουν προϊόντα σε αποθήκες, πωλητές, κέντρα δωρεών και κέντρα επισκευών.

Σύνδεσμος εφαρμογής: https://apps.shopify.com/loop-returns

Συμπέρασμα

Έτσι ολοκληρώνεται η λίστα με τις καλύτερες λύσεις διαχείρισης ανταλλαγών Shopify. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν είναι όλα αυτά τα εργαλεία κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό σας συνιστούμε να δοκιμάσετε το καθένα από αυτά για να αποκτήσετε μια αίσθηση του τρόπου λειτουργίας τους. Συνολικά, αν θέλετε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο ενσωματώνοντας ένα αξιόπιστο σύστημα ανταλλαγής, οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που αναφέρθηκαν παραπάνω θα κάνει το κόλπο.

Σας συνιστούμε να εξετάσετε αυτές τις εφαρμογές με γνώμονα τις ανάγκες σας, τον όγκο των επιστροφών, τις τρέχουσες προκλήσεις, το μέγεθος της επιχείρησής σας και τις τρέχουσες ανάγκες διαχείρισης επιστροφών και να δείτε ποια λύση ταιριάζει καλύτερα στο κατάστημά σας.

Continue reading →

Ξεκινήστε να πουλάτε με το Koongo σήμερα

ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες